+Türkiye'de İspanyol dili,edebiyatı eğitimi.Tercih rehberi.

Türkiye'de İspanyol Dili ve Edebiyatı Eğitimi Veren Üniversiteler
(vakıf üniversiteleri dışında)


•İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü

İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı

İspanyolca dersleri yanında, dilbilgisi, sözlü ve yazılı anlatım tekniklerinin uygulanması, kompozisyon ve kültür tarihi dersleri de verilmektedir. Bunun dışında; edebiyat tarihi, düz yazı ve şiir metinlerini tanıma ve analiz etme, yazarlar ve metinleri, bunun yanı sıra bağlı bulundukları akımları tanıtan dersler verilmektedir. Eğitim kadrosu 4 doktor, 2 doktora ve yüksek lisans öğrencisi olan araştırma görevlilerinden oluşmaktadır. Öğretmenlerin 4'ü İspanyol, 3'ü ise Türk'tür. Üniversitede bu bölümde yükseklisans ve doktora programı da bulunmaktadır.
Fakülte adresi:
İstanbul Üniversitesi, Ordu Caddesi. 34459, Laleli- İstanbul


Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü
İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı


Tümü doktoralarını tamamlamış sekiz öğretim elemanı görev yapmaktadır. Öğretim süresi bir yılı hazırlık olmak üzere beş yıldır ve amacı İspanyol dilini yazılı ve sözlü olarak öğretmek, İspanya'nın ve İspanyolca konuşulan Latin Amerika ülkelerinin edebiyatlarını tanıtmak, yazarları ve eserleri incelemektir. 1988 yılından beri yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapılmaktadır.

Adres: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü İspanyol Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı
06100 Sıhhiye/ ANKARA


2008 ÖSS'ye ve YDS'ye Girmiş Adaylar İçin Rehberlik

(Veriler 2007 öss tercih kılavuzundan alınmış olup, 2008 yılında tercih yapacakların göz önünde bulundurması gereken kriterlerdir.)

Ankara Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı: 50 kişi alıyor, en son 5.920. kişiyi almış —en küçük puan 324.830

İstanbul Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı: 40 kişi alıyor, en son 4.110. kişiyi almış --en küçük puan 332.211

*Tercih yapanların dikkat etmesi gereken bölüm başarı sırasıdır. Kendi başarı sıralarını kıyaslayarak bu bölüme girip giremeyecekleri hakkında fikir sahibi olabilirler. Tabi ki bu başarı sırası tercihler yapıldıktan sonra aşağı ya da yukarı
değişmeler gösterecektir.



Hiç yorum yok: